Backround

Meer over meertaligheid

Verder aan de slag rond meertaligheid

Met meertaligheid aan de slag gaan in je klas of op school, dat kan uiteraard via Het Vertellement, maar ook op veel andere manieren. Hier vind je nog enkele bijkomende bronnen en organisaties die je op weg kunnen zetten.

 

Meertaligheid.be

Wat is meertaligheid precies? Hoe verloopt meertalige taalontwikkeling precies bij kinderen? En wat zijn de voordelen van inzetten op meertaligheid? Op de website www.meertaligheid.be vind je het antwoord op al die vragen – en nog veel meer. Naast concrete, korte en wetenschappelijk onderbouwde informatie, kun je er in de materialendatabank ook tal van interessante tools, folders, boeken en materialen terugvinden.

 

Onderwijscentrum Gent

Ook bij Onderwijscentrum Gent kun je terecht voor veel meer informatie en ondersteuning rond meertaligheid op school of in de klas. Wat het Onderwijscentrum allemaal rond meertaligheid doet, vind je op deze pagina terug. In de aanbodtool vind je dan weer al het aanbod van Onderwijscentrum Gent samen. Als je bovenaan filtert op ‘Diversiteit en meertaligheid’ vind je ongetwijfeld snel wat je zoekt. Heb je een vraag of een suggestie? Mail ons dan snel en we antwoorden zo snel mogelijk.

Wil je je vraag over meertaligheid of meertalig (voor)lezen graag persoonlijk stellen? Dat kan ook! Elke woensdag* zitten we van 14u30 tot 16u00 in Bibliotheek De Krook, in het advieslokaal naast de trap op de tweede verdieping. We beantwoorden er graag al je vragen over meertaligheid in de klas of op school, en grasduinen met veel plezier in de meertalige collectie van De Krook – al kun je daar uiteraard ook altijd een bibliotheekmedewerker voor aanspreken.

* Niet in de schoolvakanties of op feestdagen

 

Catalogus Bibliotheek

Wist je dat de Gentse bibliotheek ook een fysieke meertalige collectie heeft voor kinderen? Je kan deze collectie raadplegen in  De Krook of opvragen voor je klas vanuit een Gentse wijkbibliotheek. Kijk alvast in de catalogus welk aanbod er is.

Bezoek de catalogus op www.gent.bibliotheek.be/catalogus